Verkoop voorjaar (febr - maart)

In februari en maart staat onze kas vol met Viooltjes, Myosotis (Vergeet-me-nietjes) en diverse soorten vaste planten.

Voorgaande jaren gingen deze planten altijd naar de veiling of op bestelling weg. Maar nu mag iedereen, net als tijdens de verkoop van de zomerbloeiers, ons bedrijf bezoeken.

Van maandag t/m zaterdag is iedereen van harte welkom. Special hiervoor hebben we ons assortiment uitgebreid met meer soorten en meer kleuren.

Benieuwd wat we allemaal verkopen? Hieronder staat ons assortiment. Wanneer we precies open gaan zullen we tegen die tijd vermelden op onze website en Facebook.

Dit is ons assortiment:

Violen

 • Frizzle Sizzle – Krulviool (diverse kleuren
 • Grootbloemig (diverse kleuren)
 • Kleinbloemig (25 verschillende kleuren
 • In een plantentas
 • In een hanging basket

      1 JARIGE

   • Bellis – Madeliefje (diverse kleuren)
   • Myosotis
   • Primula (diverse kleuren)

   

  VASTE PLANTEN

  • Arabis
  • Aubrieta (diverse kleuren)
  • Engels Gras
  • Lythodora
  • Saxifraga (diverse kleuren)

  Ik vraag me af…

  Veelgestelde vragen

   

  Waarom is deze verkoop in een aparte ruimte en niet in de kas?

  De planten die in het voorjaar in de kas staan (februari en maart), gaan voornamelijk naar de veiling. Het betonpad in de kas staat dus vol met grote karren. Daarnaast zijn we gedurende deze maanden ook druk bezig met het oppotten van de zomerbloeiers. Uiteraard zou het heel gezellig zijn om iedereen in de kas te ontvangen. Alleen is het dan niet meer werkbaar voor ons.

  Daarom hebben we er voor gekozen om in het voorjaar de verkoop dus wel binnen te houden. Niet in de kas, maar in een aparte ruimte.

  Van half april tot eind juni mag wel iedereen de kas in.

  Zijn jullie wel aanwezig?

  Uiteraard zijn we de tijden dat er verkoop is, wel gewoon aanwezig op het bedrijf. Maar we zullen niet standaard bij de verkoop van de planten aanwezig zijn. In de kas zijn we bezig met diverse werkzaamheden.

  Mocht je er niet uitkomen, hulp nodig hebben of een vraag hebben, helpen we iedereen uiteraard van harte. Er zal een bel hangen. Wanneer erop gedrukt wordt, komen we er zo snel mogelijk aan. 

  Hoe kan ik betalen?

  Betalen kan per Tikkie (telefoon) of contant. Dit heeft ook onze voorkeur. Lukt beide niet, hebben we eventueel een pinapparaat.

  Kan ik ook terecht voor potgrond?

  Jazeker. Alle soorten grond en kunstmest die we in ons assortiment hebben, zullen nu ook te koop zijn. 

  Vorig jaar stonden alle planten buiten op karren, waarom dit jaar niet?

  De verkoop in het voorjaar zijn we in 2020 gestart vanwege de Corona. Het was nieuw en veel tuinders hadden een stalletje aan de weg. 

  Nu we het assortiment hebben uitgebreid, wordt het teveel om buiten te zetten. Daarnaast staat het binnen beter (niet in de regen en wind).

  Jullie hanteren hogere prijzen dan vorig jaar. Waarom?

  De verkoop in het voorjaar zijn we gestart vanwege de Corona. Iedereen kan zich de beelden van 2020 nog wel herinneren dat er bergen met planten en bloemen werden weggegooid, omdat ze niet verkocht werden.  

  Weggooien vonden wij zelf ook zonde. We hadden ze immers meer dan een half jaar in de kas staan. De prijzen die wij op de veiling kregen waren heel slecht. Daarom vonden we het niet kunnen om normale prijzen te hanteren en was het een soort aanbieding.

  In 2021 hadden we vooraf het idee dat we weer slechte prijzen zouden krijgen. Alle winkels waren immers dicht en later mocht er alleen op afspraak gewinkeld worden. We hebben daarom dezelfde aanbedingsprijzen als in 2020 gehanteerd. 

  In 2022 hopen we dat alles weer normaal is en daarom hanteren we nu de normale prijzen. Maar uiteraard hebben we nog steeds een goede prijs-kwaliteit-verhouding.

  Interessant!

  Meer informatie?