Nieuws

Eerste verkoopdag 2020

In 2020 is dinsdag 14 april de eerste dag dat we open gaan. Het is dan nog steeds oppassen met eventuele kou/vorst, want de meeste planten kunnen hier niet tegen.

De beste tijd om plantjes buiten te zetten is half mei. Dan is ons assortiment ook het grootst. Van alle soorten/ kleuren hebben we meerdere zendingen opgezet. Wat inhoudt dat we om de paar weken kleine plantjes gepoot hebben om spreiding te krijgen, zodat we tot eind juni altijd jonge planten hebben. U hoeft dus niet bang te zijn dat eind april sommige soorten al op zijn. Juist heel veel soorten moeten dan nog komen, simpelweg omdat half april nog vrij vroeg in het seizoen is.

Omtrent het Coronavirus hebben we meerdere maatregelen genomen. Deze zijn hier te vinden.

Eerste verkoopdag 2019

Schrijf het in je agenda, op maandag 15 april starten we weer met de verkoop!

We krijgen steeds vaker de vraag waarom we niet eerder open gaan. Er zijn immers bij de tuincentra al zomerbloeiers te koop en aankomende week heeft een supermarkt zelfs al plantjesmarkt. Dit is omdat we niet eerder open kunnen en niet willen.

Willen niet, omdat half april eigenlijk al vrij vroeg is. De kans dat het ‘s nachts nog vriest is vrij groot. Wij stoken dan zelfs nog in de kas. Zelfs met maar een paar graden vorst zijn er plantjes waar niks van over blijft of die een paar weken niet verder groeien. Zonde toch? Daar poot u ze niet voor in de tuin en daar kweken wij ze niet voor op.

En kunnen niet, omdat wij in de maanden hiervoor de kas vol hebben staan met Viooltjes en vaste planten. Die houden van kou en de zomerbloeiers van warmte. Dat gaat niet samen dus kunnen we de zomerbloeiers niet eerder op kweken dan we nu doen.

Mocht u al wat kleur in de tuin willen, hebben we nu nog wat Viooltjes en vaste planten staan. Die kunnen wel al naar buiten.

School op bezoek

Vrijdag 22 februari kregen we hoog bezoek, namelijk van een klas van de internationale school uit Rotterdam. Leerlingen in de leeftijd van 5/6 jaar hebben in een uurtje tijd over van alles uitleg gekregen. Hoe klein bijvoorbeeld het zaadje is van een Viooltje, waarom er gele en blauwe plakvelletjes in de kas hangen en dat we zelfs gordijnen hebben voor de plantjes. Aan het einde hebben ze allemaal nog even een Geranium mogen poten.

Wil je ook een keertje met een klas, vereniging, BSO, etc. langskomen voor een rondleiding. Geen probleem! Neem vooraf even contact met ons op hiervoor.

Klusjes voor in de winter

De maanden december en januari zijn voor ons altijd de rustigste maanden. De kas staat vol met plantjes maar die staan rustig te groeien. Minimaal één keer per week lopen we langs alle plantjes een rondje. We zoeken dan naar beestjes en ziektes. Mochten we ze vinden, dan is dit altijd snel verholpen, aangezien we er zo bovenop zitten.

Daarom kunnen we in de deze maanden altijd wat klusjes doen die anders blijven liggen. Zo hebben alle machines weer een schoonmaak- en onderhoudsbeurt gehad en zijn alle stek- en zaaitrays weer gewassen.

Daarnaast hebben de monorailkarren nieuwe staaldraden gekregen. Deze karren hebben wij zelf ontwikkeld en rijden over buizen die bovenin de kas hangen. Met deze monorailkarren kunnen we veilingkarren optakelen, waardoor de veilingkarren boven de plantjes “zweven”.

Winactie Facebook

Wie gun jij deze mooie XXL-Geranium? Laat in een reactie op onze Facebook weten welke persoon of instelling jij deze plant gunt. Op vrijdag 8 juni maken we de winnaar bekend.

Inmiddels is de winnaar bekend, namelijk Lianne Bos. Omdat er heel wat instellingen genoemd werden en we dit zo’n mooi gebaar vonden, geven we meerdere cadeaubonnen weg. Op Facebook staan de gelukkige winnaars vermeld.

Eerste verkoopdag 2018

Vandaag is de eerste verkoopdag van dit jaar. De kas staat weer vol met vele leuke verschillende plantjes. Het is zeker nog oppassen geblazen met de vorst. Haal daarom ‘s nachts de plantjes binnen of dek ze af. Soorten zoals Begonia’s en Vlijtige Liesjes kunnen hier absoluut niet tegen en het plantje zal compleet weg zijn na één nacht vorst.

De kas wordt steeds weer bijgevuld met nieuwe soorten en kleuren. Rond half mei is de keuze het grootst.

 

Kom in de Kas

Afgelopen zaterdag en zondag was het Kom in de Kas bij ons op de weg. Zo’n 15.000 bezoekers hebben kunnen genieten van alles wat er in de kas groeit en bloeit. Bij ons op het bedrijf was er een schitterende show gemaakt met Chrysanten, lieten we alvast een voorproefje zien van welke plantjes we allemaal verkopen en was er een demonstratie van de zaaimachine. Kortom, een zeer geslaagd weekend.

 

Viooltjes

Met dit mooie weer gaan de Viooltjes erg hard. Mocht u dus nog wat komen halen, wees er dan snel bij. Want een aantal kleurtjes zijn al op.

Kom in de Kas

Dit jaar vindt Kom in de Kas weer plaats in Berkel en Rodenrijs. Samen met 17 andere bedrijven openen wij gedurende 1 en 2 april van 11.00 uur tot 17.00 de deuren van ons bedrijf. Een leuk uitje voor het gehele gezin!

Aan de hand van een tijdlijn kunt u zien wat wij het gehele jaar allemaal doen. U krijgt een uitleg van alle machines die wij gebruiken en daarnaast hebben wij een show waarin we een deel van ons assortiment laten zien wat wij van half april tot begin jullie verkopen.

Ook zal er een show zijn van snijbloemen.

Benieuwd wat er verder nog allemaal te doen is? Neem dan een kijkje op https://www.komindekas.nl/waar/ en klik op Berkel en Rodenrijs

Nieuwe teeltvoer

Vanaf 1 januari 2018 is het in de glastuinbouw verboden om nog water te lozen met hierin kunstmest of gewasbeschermingsmiddelen. En dat vraagt om een aantal aanpassingen in de kas. Voor iedere teelt zijn deze aanpassingen anders. Sommige gewassen zijn heel gevoelig en moeten tuinders een waterzuiveringsinstallatie plaatsen. Gelukkig hoeven wij dit niet. Daarom hebben wij ervoor gekozen om al het water op te gaan vangen in een speciale silo en dit water te hergebruiken. In het grootste gedeelte van de kas werd het water al opgevangen maar niet nog overal. Daarom zijn we de afgelopen weken hier druk bezig mee geweest en is alles nu zo goed als klaar.