Coronavirus

Beste klant,

We houden de ontwikkelingen rondom het Coronavirus goed in de gaten. Zowel de gezondheid van u als van onszelf staat voorop.

Om de veiligheid te kunnen garanderen vragen we van u een aantal voorzorgsmaatregelen en treffen wij deze zelf ook.

Vraag en antwoord:
Waarom verruimen jullie de openingstijden niet?
Onze openingstijden zijn al vrij ruim, maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 08.30 uur tot 17.00 uur. De uren daarvoor en daarna zijn wij bezig met werkzaamheden in de kas, zoals water geven. Dit gaat niet samen met het nog over de vloer hebben van klanten.

Wat zijn de rustigste tijden?
Doordeweeks is het rustiger dan op zaterdag. De rustigste tijden zijn voor 10.30 uur en na 16.00 uur.

Hanteren jullie streng op de maatregel om maximaal met z’n tweeën te komen?
Het een maatregel die wij deels met pijn in ons hart nemen. We weten dat er veel gezinnen zijn die een bezoekje aan ons echt als een uitje zien en soms met grote aantallen tegelijk komen. Maar als we deze maatregel niet nemen, kunnen we niet open gaan! We willen u daarom echt vragen om zich hier aan te houden zodat wij hopelijk niet als een politieagent rond hoeven te lopen in de kas.

Hoe zit het precies met de telplaats bij de kassa?
Wanneer u bij de kassa aankomt, zult u op de vloer een sticker zien waarop u moet gaan staan. Wij nemen vervolgens de kar van u over en zullen op een afstandje alle planten tellen. In de tussentijd kunt u alvast beslissen welke/ hoeveel potgrond u eventueel nodig heeft, dan houden we de contactmomenten zo kort mogelijk.

Kan ik bij jullie pinnen?
Ja u kunt bij ons pinnen, maar contant geld accepteren wij ook nog.

Waarom beginnen jullie geen webshop?
Ons assortiment is heel groot. Alleen qua Geraniums hebben we bijvoorbeeld al 45 verschillende soorten/ kleuren. Bij de hanging-baskets gaat het om zo’n 150 verschillende mixen. Het is voor ons geen doen om dit allemaal in een webshop te plaatsen.

Hoe zit het met de passeermogelijkheden tussen de plantjes?
Andere jaren waren er niet veel uitwijkmogelijkheden tussen de plantjes en moest u om iemand te passeren dicht langs elkaar heen lopen. Dit jaar zijn er meer passeermogelijkheden. Op sommige plekken, zoals tussen de tafels (deze staan vast), kan dit niet. We willen u daarom vragen om even geduldig op elkaar te wachten.

Hoeveel mensen laten jullie gelijktijdig toe in de kas?
Als wij dezelfde regel als de supermarkten hanteren, is het 1 persoon per 10 vierkante meter. Wat inhoudt dat wij 430 mensen tegelijk in de kas mogen toelaten. Wij persoonlijk vinden dit aan de te hoge kant in onze situatie. Er staan maximaal 20 winkelwagens klaar die gebruikt kunnen worden. Wat inhoudt dat er maximaal 40 mensen tegelijk in de kas zijn. Er is al meerdere keren gebleken dat dit een goed aantal is om de veiligheid te kunnen garanderen.