Assortiment

Voor een zomer lang plezier in je tuin, ben je bij ons aan het juiste adres.

Van half april tot en met de derde week van juni zijn de deuren van onze kas open. We hebben een groot assortiment waardoor er altijd iets voor je tussen zit.

Half april als we open gaan, hebben we nog niet het volledige assortiment. Veel soorten komen altijd wat later in de tijd. Half mei is het assortiment het grootst. Begin juni gaan we afbouwen en zal de kas steeds leger raken aangezien we tot ongeveer 22 juni open zijn. 

Ik vraag me af…

Veelgestelde vragen

 

Kweken jullie alles zelf?

Omdat we nu zo’n grote klantenkring hebben, willen we ook een groot assortiment hebben. Maar helaas kunnen we om meerdere reden niet alles zelf opkweken, dus halen we een paar soorten bij collega-tuinders.

De opkweek van een kuipplant duurt bijvoorbeeld een jaar en deze moeten in de warmte staan. Dat past niet bij de opkweek van de andere planten die we hebben en halen we deze dus bij een andere kweker.

Wat is de beste tijd om de planten te kopen?

We gaan ieder jaar half april open, maar we zeggen altijd: ‘als je geduld hebt, wacht dan eigenlijk tot half mei.’ De meeste soorten kunnen niet tegen temperaturen onder de 15 ℃. Ze stoppen dan voor een tijdje met groeien of gaan dood en dat is zonde!

Daarnaast is het assortiment het grootst rond half mei. Dat komt omdat de meeste soorten wat later in de tijd pas goed zijn.

Veranderd jullie assortiment ieder jaar?

Ieder jaar is voor het grootste deel het assortiment hetzelfde, maar vaak hebben we wel een paar nieuwe soorten. Deze testen we dan ook zelf in onze tuin uit en als het een succes is, zie je ze het jaar daarop weer terug.

Interessant!

Meer informatie?