Assortiment

Voor een zomer lang plezier in je tuin, ben je bij ons aan het juiste adres.

Van april tot eind juni, om precies te zijn! We hebben een groot assortiment waardoor er altijd iets voor je tussen zit.

Half april als we open gaan, hebben we nog niet het volledige assortiment. Veel soorten komen altijd wat later in de tijd. Half mei is het assortiment het groots. Ongeveer 3 weken voordat we gaan sluiten, gaan we afbouwen en zal de kas steeds leger raken aangezien we tot eind juni open zijn.

Ik vraag me af…

Veelgestelde vragen

 

Kweken jullie alles zelf?

Omdat we nu zo’n grote klantenkring hebben, willen we ook een groot assortiment hebben. Maar helaas kunnen we om meerdere reden niet alles zelf opkweken, dus halen we een paar soorten bij collega-tuinders.

De opkweek van een kuipplant duurt bijvoorbeeld een jaar en deze moeten in de warmte staan. Dat past niet bij de opkweek van de andere planten die we hebben en halen we deze dus bij een andere kweker.

Wat is de beste tijd om de planten te kopen?

We gaan ieder jaar half april open, maar we zeggen altijd: ‘als je geduld hebt, wacht dan eigenlijk tot half mei.’ De meeste soorten kunnen niet tegen temperaturen onder de 15 ℃. Ze stoppen dan voor een tijdje met groeien of gaan dood en dat is zonde!

Daarnaast is het assortiment het grootst rond half/ eind mei. Dat komt omdat de meeste soorten wat later in de tijd pas goed zijn.

Veranderd jullie assortiment ieder jaar?

Ieder jaar is voor het grootste deel het assortiment hetzelfde, maar vaak hebben we wel een paar nieuwe soorten. Deze testen we dan ook zelf in onze tuin uit en als het een succes is, zie je ze het jaar daarop weer terug.

Kan ik pinnen bij jullie?
We hebben een pinapparaat. Deze is alleen te gebruik indien u een bestelling op komt halen (zie bestelpagina).
Zijn jullie biologisch?

Nee, onze planten zijn niet biologisch. Dat is in de perkplanten tot op heden ook nog vrij lastig.

We gebruiken alleen gewasbeschermingsmiddelen wanneer het echt nodig is en kiezen dan eerst voor de biologische variant. Werkt deze niet, gaan we pas over op de chemische gewasbeschermingsmiddelen.

Voorbehoedend spuiten doen we sowieso niet.

Letten jullie op duurzaamheid?

Ja, dit doen we zeker. Er liggen bijvoorbeeld 100 zonnepanelen op het dak van de schuur, waardoor we geheel zelfvoorzienend zijn en zelfs een deel terug leveren.

We lozen geen water met daarin resten van gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest.

Daarnaast verwarmen we de kas met HR-ketels en hebben een schermdoek (soort gordijn), waardoor we veel minder gas zijn gaan gebruiken om de kas te verwarmen.

Wanneer zijn jullie open?

Van half april tot eind juni:
Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur tot 17.30 uur
Zaterdag: 08.30 uur tot 17.00 uur
Zondag: gesloten

Alle feestdagen, behalve als deze vallen op zondag, zijn we open van 08.30 uur tot 17.00 uur (Koningsdag, Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag)

Interessant!

Meer informatie?